Mascaró
  • Català
  • Español
  • English
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • MASCARO
    • EMPRESA
    • METODOLOGIA
      • Les Vinyes
      • La destil·leria
      • Les caves
    • HISTORIA
    • SIMBOL
    • ENOTURISME / VISITES
    • CONTACTE
  • ESPIRITUOSOS
    • BRANDI
      • BRANDI EGO
      • BRANDI NARCISO
      • BRANDI V.O.
      • BRANDI VINTAGE
      • BRANDI X.O. CUVÉE MILLENIUM
    • DESTIL·LATS
      • GIN9
      • MARC
    • LICORS
      • LICOR DE TARONJA
      • KARESIA
  • VERMUT
    • Vermut Premium Siset
    • Vermut Premium Mascaró
  • CAVES I VINS
    • CAVA
      • Cava Gran Reserva Brut Nature “Cuvée A.M.”
      • Cava Reserva Brut Nature “Pure”
      • Cava Reserva Brut “Nigrum”
      • Cava Brut Rosé “Rubor Aurorae”
      • Cava Reserva Semi Sec “Ambrosia”
    • VI
      • Vi Blanc Laserie Sauvignon Blanc
      • Vi Negre Selecció Ànima
  • BLOC
  • COMPRAR ONLINE

1105

1 1 setembre 13, 2010 Publicat per admin a Cava, Macabeo, Mascaró

WE ARE HARVESTING IN MAS MIQUEL

Our vineyard named “Mas Miquel” cover 34 hectares. This estate was owned by the monks of the Cistercian Monastery of Santes Creus in Tarragona. Nowadays is propriety of the MASCARÓ family since 1940. There we have different varieties for making sparkling wine D.O. Cava and also still wines D.O. Penedès.

At that moment we are harvesting. The weather is nice, with sunny days and fresh nights. Two days ago we have just finish to harvest the Macabeo. This is a white variety that we use mainly in the coupage of our Cava Reserva MASCARÓ Brut “Nigrum”. All the harvest has been done picking by hand the grapes to preserve all their proprieties, avoiding undesirable macerations. The grapes are press entirely and we only use the free running juice for making our Cavas.

Today we are harvesting Grenache. This variety is going to be used for making our Cava Rosé MASCARÓ Brut “Rubor Aurorae”. The fruitiness and elegance of this Cava come of this Mediterranean variety. The probable alcohol degree is 10,5º and we are getting a very good level of acidity since the summer has been cool until July.

Harvest is a wonderful moment for us, it is a very busy time but it is also very satisfactory because we get the result of the whole work during the year.

MASCARÓ PRESENT A 4e GLOBAL COOKING EVENT DE FOODINVEST →← MASCARÓ VENDIMIA LA VARIEDAD UGNI BLANC

Comentari (1)

  1. Mariëlla
    Entra per respondre
    setembre 14, 2010 a 6:41 am

    Good luck today with the harvest! Hope the weather stays fine.

Cancel Resposta

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats

Vostè ha de ser connectat per escriure un comentari.


Entrades recents

  • ELS DIES 19 I 20 DE DESEMBRE 2015 OBRIM LA DESTIL•LERIA AL PÚBLIC
  • NADAL, CAVES I GASTRONOMIA
  • EL NOU VERMUT SISET DE MASCARÓ JA ESTÀ AL MERCAT
  • BOBBY GIN SI QUE SABE DE GIN TONICS
  • COPA DE CAVA EN EL HOTEL ESPAÑA

Comentaris recents

  • tonecor en ELABORACIÓN DEL BRANDY (2ª PARTE): EL ENVEJECIMIENTO
  • ES MORTER en TIEMPO DE CALÇOTADAS
  • Gabriel en
  • Mariëlla en
  • Mariëlla en Mascaró en la prestigiosa revista "Delicious"

Arxius

  • desembre 2015
  • novembre 2015
  • agost 2015
  • febrer 2012
  • gener 2012
  • desembre 2011
  • setembre 2011
  • juny 2011
  • maig 2011
  • abril 2011
  • març 2011
  • febrer 2011
  • gener 2011
  • desembre 2010
  • novembre 2010
  • octubre 2010
  • setembre 2010
  • agost 2010
  • juliol 2010
  • juny 2010

Categories

  • Acadèmia Catalana de Gastronomia
  • Academia Catalana de Gastronomia Nandu Jubany
  • Aguardiente de Vino
  • Algas
  • Alta Gastronomia
  • Ambrosia
  • Angel Pascual
  • Anima
  • Anna Bellsolà
  • Barcelona
  • Bartenders
  • Bobby Gin
  • Brandy
  • Brandy Narciso
  • Bru
  • Brunch
  • Brut Nature
  • Bull Tasta Bull Torrenc 2011
  • Cabernet Sauvignon
  • café
  • Casa Batlló
  • Catalan Wine Usa
  • Cava
  • Cava Gran Reserva
  • Cava Reserva
  • Cava Semi Seco
  • Cerezas
  • Círculo Ecuestre de Barcelona
  • Club del Cep
  • Cocktails
  • Conseller Sr. Pelegrí
  • Cristina Jolonch
  • Dani Lechuga
  • Doble destilación
  • Ego
  • El Celler de Gelida
  • Enólogos
  • Enoturismo
  • Envejecimiento
  • Estados Unidos
  • Festa Major
  • FEV
  • Fira del Gall
  • FIVIN
  • Flores de Bach
  • Foodinvest
  • Francesc Fortí
  • Gastronomika
  • General
  • Gerard Solis
  • Gin
  • Gin Tonic
  • Gin9
  • Gintonic
  • Goossens
  • Herman
  • Holanda
  • Hotel España
  • Joaquim Cervera
  • José Andrés
  • Josep Vilella Llirinós
  • Jovenes promesas
  • Juan Muñoz
  • Karesia
  • KKO
  • Licor de Naranja
  • Licores
  • Macabeo
  • Mas Miquel
  • Mascaró
  • Mascaró Calçots
  • Mascaró Cava Reserva
  • Mattagne
  • Merlot
  • Miami Wine Fair
  • Modernismo
  • Navidad
  • Paisaje
  • Parellada
  • Peñin
  • Peter Hernou
  • Poda
  • Porto Muiños
  • Regalos originales
  • San Sebastian
  • Sommelliers
  • Torta del Casar
  • Turrones
  • Ugni Blanc
  • van Damme
  • vendimia chardonnay cava
  • Vilafranca del Penedès
  • Vinya Roel
  • Vuelta España
  • Washington
  • Xató

Meta

  • Entra
  • Entries RSS
  • Comments RSS
  • WordPress.org
© 2021 Antonio Mascaró S.L. | mascaro@mascaro.es | Tel.: 34 938 901 628 | Avís Legal | Política de Privacitat | Política de Cookies | Disseny Web IP Informàtica

 

Tens l’edat permesa al teu país per consumir begudes alcohòliques?

¿Tienes la edad permitida en tu país para consumir bebidas alcohólicas?

 

Sí  |  No

 


www.consumo-responsable.com