Ambrosia
Des del 1946 la família MASCARÓ s’ha preocupat de controlar la qualitat dels seus productes durant tot el procés d’elaboració, des de la vinya fins l’ampolla.
Els raïms que utilitzem per elaborar els vins base cava procedeixen de la nostra finca “Mas Miquel” situada a Aiguamúrcia (Tarragona). La recol·lecció és totalment manual i el trasllat fins al celler es realitza en petites caixes per protegir al màxim la qualitat del raïm.
Els raïms es premsen sencers, utilitzant només el most flor per a la elaboració del vi base cava. El most obtingut el fermentem a temperatura controlada per mantenir integrament els aromes.
El procés de segona fermentació i criança en ampolla fan que adquireixi l’estructura i la complexitat que caracteritzen un Cava d’alta qualitat.
“Ambrosia” significa fragant, també menjar o beguda de sabor suau i delicat. En la Grècia antiga la “Ambrosia” era la beguda servida per Ganímedes, un mortal raptat per Zeus que servia la beguda als déus per fer-los tornar en immortals.
TAST
De color groc pàl·lid i d’aspecte cristal·lí. Les bombolles són fines i tenen bona presència.
Molt bon atac, és viu i aromàtic.
En boca és rodó, afruitat i amb cos. Presenta una agradable dolçor final.
SERVEI
Entre 6 i 8ºC
CONSUM
Per les seves característiques aquest és un Cava excel·lent per acompanyar foie o prendre amb les postres.
Processem les diferents varietats de raïm per a l’elaboració del cava Reserva Semi Sec “Ambrosia” per separat, obtenint així, després de la fermentació alcohòlica, un vi base de parellada, macabeu i xarel·lo.
Un enòleg de la família Mascaró s’encarrega del cupatge, un procés d’autor que defineix la personalitat del cava Reserva Semi Sec “Ambrosia”.
La criança del cava Reserva Semi Sec “Ambrosia”, de com a mínim 2 anys, es realitza al cor del Penedès, en un bell edifci modernista de principis del segle passat situat a Vilafranca del Penedès, en els túnels subterranis de les nostres caves, construïdes als anys 40.
Si vols conèixer en profunditat com s’elabora el cava Reserva Semi Sec “Ambrosia”a, aquí podràs ampliar la informació sobre aquest emblemàtic producte de Mascaró.
Recomanem gaudir del cava Reserva Semi Sec “Ambrosia” amb moderació.