Nigrum
Des del 1946 la família MASCARÓ s’ha preocupat de controlar la qualitat dels seus productes durant tot el procés d’elaboració, des de la vinya fins l’ampolla.
Els raïms que utilitzem per elaborar els vins base cava procedeixen de la nostra finca “Mas Miquel” situada a Aiguamúrcia (Tarragona). La recol·lecció és totalment manual i el trasllat fins al celler es realitza en petites caixes per protegir al màxim la qualitat del raïm.
Els raïms es premsen sencers, utilitzant només el most flor per a la elaboració del vi base cava. El most obtingut el fermentem a temperatura controlada per mantenir integrament els aromes.
El procés de segona fermentació i criança en ampolla fan que adquireixi l’estructura i la complexitat que caracteritzen un Cava d’alta qualitat.
MASCARÓ Brut “Nigrum” és el nostre Cava més clàssic, l’elaborem des del 1946. És un Cava Reserva franc, equilibrat i amb personalitat.
TAST
De color groc palla pàl·lid i aspecte brillant. Les bombolles son fines i tenen bona presència.
Aromes afruitades i de fina criança.
En boca és sec, equilibrat i amb cos.
SERVEI
Entre 6 i 8ºC
CONSUM
Donat les seves característiques, aquest és un Cava versàtil, excel·lent per acompanyar plats lleugers i àpats informals.
Considerem que l’essència d’un producte es troba en el seu origen, per això el cava Reserva Brut “Nigrum” s’elabora amb raïms procedents de la nostra finca Mas Miquel, inscrita a la DO Cava, fet que ens permet controlar tot el procés d’elaboració i garantir l’alta qualitat del producte que arriba a la taula del consumidor.
Processem les diferents varietats de raïm per a l’elaboració del cava Reserva Brut “Nigrum” per separat, obtenint així, després de la fermentació alcohòlica, un vi base de parellada, macabeu i xarel·lo.
Un enòleg de la família Mascaró s’encarrega del cupatge, un procés d’autor que defineix la personalitat del cava Reserva Brut “Nigrum”, el nostre cava més clàssic.
La criança del cava Reserva Brut “Nigrum”, de com a mínim 2 anys, es realitza al cor del Penedès, en un bell edifci modernista de principis del segle passat situat a Vilafranca del Penedès, en els túnels subterranis de les nostres caves, construïdes als anys 40.
Si vols conèixer en profunditat com s’elabora el cava Reserva Brut “Nigrum”, aquí podràs ampliar la informació sobre aquest emblemàtic producte de Mascaró.
Recomanem gaudir del cava Reserva Brut “Nigrum” amb moderació.