Casa  /   HISTORIA
 • 1894

  El senyor Narcís Mascaró i Marcé va néixer el 1894 en el si d´una família dedicada al comerç de vins. Era el mitjà dels cinc fills que van tenir Antoni Mascaró i Castellet i Josefa Marcé i Miret.

 • 1919

  En morir el seu pare el 1919, mentre el senyor Narcís estudiava a Suïssa al costat del seu germà més gran, Josep, comerciant de vins a Laussane, retornà a Vilafranca del Penedès. L´empresa familiar va passar a dir-se Vda. i fills de A. MASCARÓ, tal com pot veure´s en la relació d´exportadors de vins que apareix en el primer número de la revista PENEDÈS publicat el 6 de gener de 1919.

 • 1929

  Aquell mateix any, el senyor Narcís va contreure matrimoni amb la senyoreta Maria Carbonell i Juliachs. La parella va tenir tres fills: Montserrat, Ma Rosa i finalment el 1928 va néixer el seu fill Antoni. Un cop casat, en la dècada dels anys vint, Narcís es va independitzar del negoci familiar, encara que va continuar l´activitat de comerciant de vins i alcohols i va arribar a tenir destil·leria d´alcohol vínic a Vilafranca i despatx a Vilafranca i Barcelona.

 • 1940

  Aquell any la familia va traslladar-se a la casa d´estil Modernista adquirida al carrer Casal. En el mateix edifici s´hi va instal·lar la destileria. Va ser en aquella època que també es va comprar la finca Mas Miquel.

 • 1946

  El 1946 el senyor Narcís va començar a comercialitzar productes amb la marca MASCARÓ. Els primers productes que van sortir al mercat van ser un cava, un brandi i un licor de taronja. En aquells anys Antoni Mascaró va iniciar els estudis de química a l´Escola Industrial del carrer d’Urgell de Barcelona. Aquesta formació li va permetre estudiar amb més profunditat el procés de destil·lació. Va ser, doncs, l´ofici en què s’especialitzà i en el qual es va convertir en un mestre.

 • 1960

  El 1960 nasqué Montserrat Mascaró, fruit del matrimoni d´Antoni amb Àfrica Alemany.També es van posar en marxa les instal·lacions noves als afores de Vilafranca del Penedès en unes vinyes propietat de la família. A poc a poc l´activitat d´elaboració d´aiguardents i licors es va traslladar a aquestes instal·lacions on avui s´hi ubica la bodega d´elaboració de vins, la destil·leria i les naus d´envelliment de brandi.

 • 1966

  El 1966 Antoni Mascaró Carbonell succeeix el seu pare en la direcció de l´empresa. La vocació renovadora i la gran passió que sent per l´ofici el porten a ampliar i personalitzar la gamma de productes que elaborava. En aquells anys també s´inicia l´activitat exportadora de l´empresa.

 • 1988

  El 1988 s´incorpora a l´empresa Montserrat, filla d\'Antoni Mascaró. Els seus estudis d´Enginyeria Agrònoma i la feina del dia a dia al costat del seu pare fan que s´endinsi en el coneixement de l´elaboració dels productes i en general de l´empresa.

 • 1994

  El 1994 el senyor Antoni i la seva filla Montserrat inicien un procés de canvi d´imatge de tota la gamma de productes i desenvolupen l´emblema Mascaró. El 1997 el senyor Antoni pateix problemes seriosos de salut, la qual cosa suposa que la filla se situï al capdavant de la direcció de l´empresa. Avui en dia i després de la mort del senyor Antoni el 2007, l´empresa continua sent totalment familiar.