Casa  /   Les Vinyes

Les vinyes de Mascaró, on tot comença

Els destil·lats, caves i vins de Mascaró neixen al Penedès, a les vinyes de la Finca “Mas Miquel” i “El Castell”, on treballem la terra des de fa tres generacions.

A la Finca “Mas Miquel”, ubicada a Aiguamúrcia (Alt Camp) disposem de 35 hectàrees dedicades al cultiu de la vinya i inscrites a la D.O. Penedès i a la D.O. Cava.

La Finca, que té un total de 170 hectàrees està al costat del Monestir de Santes Creus i s’ha dedicat al conreu de la vinya des de temps immemorials, ja que anys endarrere era propetat dels monjos del monestir, que ja la treballaven.

“Mas Miquel” és una de les zones més altes del Penedès i és limítrofe amb la D.O. Tarragona. És una zona freda, amb força llum i vent, fet que ajuda la vinya a no patir tantes malalties, reduint així l’ús de productes químics com pesticides.

La qualitat dels destil·lats, caves i vins de Mascaró comença, en origen, en el conreu i el treball d’aquestes vinyes. L’enòleg de la família ja es fa càrrec aquí de les primeres passes del procés d’elaboració, garantint així que el producte final estigui a l’alçada de l’exigència dels nostres clients.

Les varietats de raïm de Mascaró

A les vinyes de “Mas Miquel” tenim plantades diferents varietats blanques (parellada, macabeu, xarel·lo, chardonnay i sauvignon blanc) i tintes (cabernet sauvignon, merlot i garnatxa).

La parellada és la varietat que més hi treballem, ja que és la que millor s’adapta a les zones altes i així aconseguim que el gra maduri en el punt òptim. Tots els caves de Mascaró tenen, com a mínim, un 60% de parellada, fet que els confereix un caràcter propi i els diferencia d’altres productes de la zona.

A més, les nostres terres produeixen 8.000 kg de raïm per hectàrea, molt per sota dels 12,5 kg que permet la D.O. Cava, obtenint així una matèria prima de qualitat alta com a punt de partida per als nostres productes.

Els destil·lats de Mascaró s’elaboren també amb la parellada i el macabeu d’aquesta finca, i amb algunes varietats específiques que cultivem a la Finca “El Castell”, situada a La Múnia (Alt Penedès), a pocs quilòmetres de Vilafranca del Penedès.

“El Castell” té una extensió de 7 hectàrees i hi tenim plantades varietats blanques (ugni blanc, folle blanche i colombard), específiques per a l’elaboració del brandy una de les nostres especialitats.