NADAL, CAVES I GASTRONOMIA
Des del 1946 la família MASCARÓ elabora cava amb raïm de la nostra finca Mas Miquel, situada al costat del Monestir de Santes Creus. Amb els anys, els caves que elaborem han anat adquirint una personalitat pròpia, sent la Parellada la varietat de raïm estrella de la nostra finca i per tant la varietat que impera en els nostres caves.
La collita manual, la premsada del raïm sencer i la llarga criança, han definit una gamma de caves variada i que ens permeten una varietat de maridatges gastronòmics molt extensa.
El cava sempre ha tingut un protagonisme especial durant les festes de Nadal i Cap d’Any, i tot i que es pot prendre durant tot l’any, sembla que per aquestes festes, la tradició de beure cava està molt arrelada, tot i que costa trencar el tòpic de beure cava només per brindar.
Cal ser més atrevit i curiós per descobrir la infinitat de maridatges possibles entre gastronomia i caves. Segons el temps de criança de cada cava, el nivell de sucre que conté i les varietats de raïm utilitzades per a la seva elaboració, tenim un ventall de possibilitats enorme.
Tot i que no hi ha res escrit, des de MASCARÓ et proposem unes quantes idees.
Pels aperitius us recomanem el Cava Reserva Brut Nature Pure. Aquet cava no porta licor d’expedició i és per tant, molt sec. Presenta una elegant frescor i és el company perfecte pel pernil, el marisc o els canapès.
Si esteu pensant amb arrossos, pastes o salmó, el Cava Brut Rosat Rubor Aurorae, elaborat 100% amb Garnatxa, és una aposta perfecte. Delicat, intens aromàticament i amb una fruita vermella molt viva, acompanya amb harmonia aquest tipus de plats que tenen cert toc cremós.
Els rostits, las aus ben guisades i per a tots els plats importants, cal escollir un cava amb més cos, amb més intensitat aromàtica i més persistència en boca. És l’hora del Cava Gran Reserva Cuvé Antonio Mascaró, amb més de 36 mesos de criança.
Pels postres, un dels moments més especials de l’àpat, recomanem el Cava Reserva Semi Sec Ambrosia. Ideal per maridar amb torrons, pastissos i galetes nadalenques. Els caves més dolços han perdut tradició, però en canvi, són els que ofereixen un maridatge més harmoniós i més sorprenent.
I si et toca anar de convidat, sempre pots portar el Cava Reserva Brut Nigrum. És un dels caves que agraden més perquè van bé gairebé amb tots els plats. Un clàssic elaborat amb Parellada, Macabeu i Xarel·lo i amb més de 24 mesos de criança.
Atreveix-te i comença a maridar els teus àpats amb el cava.
Tindràs una sorpresa molt agradable!