Celler familiar al Penedès

Una família dedicada al comerç de vins des del segle XIX

1894

Narcís Mascaró va néixer a Vilafranca del Penedès l’any 1894, en el si d’una família dedicada al comerç de vins. Era el mitjà dels cinc fills que van tenir Antonio Mascaró i Josefa Marcé. D’aquesta data conservem la primera referència d’una entrada de brisa que demostra que aleshores la família Mascaró ja es dedicava al món del vi.

1920

Narcís Mascaró s’independitza de l’empresa familiar, en aquell moment anomenada “Vda. i fills de A. MASCARÓ”, per iniciar un nou camí com a productor i comerciant de vins i destil·lats. Un any abans havia contradit matrimoni amb Maria Carbonell i Juliachs amb qui va tenir tres fills: Montserrat Mascaró, M. Rosa i Antonio Mascaró.

1932

Narcís Mascaró i Maria Carbonell compren la casa modernista del carrer Casal de Vilafranca del Penedès on instal·len la destil·leria i les caves. També adquireixen la finca de “Mas Miquel”, un terrer emblemàtic que determina la personalitat dels nostres vins i destil·lats.

Narcís Mascaró, productor de brandi

1946

Narcís Mascaró, de comerciant a productor

Narcís Mascaró tenia fortes inquietuds intel·lectuals lligades al món del vi i l’ambició d’esdevenir productor. Aquest caràcter el va portar a estudiar l’elaboració dels aiguardents de vi a la zona de Cognac, amb l’objectiu d’acabar creant un brandi elaborat al Penedès.

A principis dels anys 1940 construeix una destil·leria i unes caves al centre de Vilafranca que encara avui es troben en ús.

L’any 1946 surten al mercat el brandi V.O., un cava brut i el licor de taronja.

El Brandi Narciso,
la recerca de l’essència

El brandi Narciso és un homenatge a l’esperit innovador del nostre fundador i s’inspira en la idea que l’essència rau en l’origen.

És un brandi de terrer on es posa de manifest la importància del vi en l’elaboració dels brandis. Utilitzem raïm de vinyes pròpies per produir un vi que després destil·lem en antics alambins de coure. El procés de maduració en velles botes de roure ens permet mantenir les seves essències.

Brandi Narciso de Caves Mascaró

1952

Antonio Mascaró finalitza els seus estudis de química i s’incorpora a l’empresa familiar. Aquesta formació li permet aprofundir els seus coneixements en el procés de destil·lació, la seva gran passió.

1960

S’amplia la gamma de caves i es posen en marxa un nou celler i una nova destil·leria als afores de Vilafranca del Penedès. En aquestes instal·lacions, es realitza actualment l’entrada de raïm al celler.

1966
Antonio Mascaró, mestre de la destil·lació

Antonio Mascaró va cursar estudis de química cosa que li va permetre endinsar-se en el procés de destil·lació del que es va convertir en un autèntic mestre.

Els viatges a França, Escòcia i Itàlia van marcar els seus gustos i criteris com a productor de caves i espirituosos.

L’any 1966, va succeir el seu pare en la direcció de l’empresa i va iniciar la seva activitat exportadora.

Antoni Mascaró, mestre de la destil·lació

El Cava Gran Reserva, l’esperit artesà

El Cava Gran Reserva Brut Nature “Cuvée d’Antonio Mascaró” és el millor reflex de la saviesa i de l’esperit que Antonio Mascaró va imprimir en tots els productes de la marca, tots ells basats en les llargues criances i amb un fort caràcter gastronòmic.

Cava Gran Reserva Brut Nature Cuvée d’Antonio Mascaró

1988

El 1988 s’incorpora a l’empresa Montserrat Mascaró, filla d’Antonio Mascaró i Àfrica Alemany i Mestre. Els seus estudis d’Enginyeria Agrònoma i d’enologia, la seva experiència en cellers a França i Suïssa i la feina del dia a dia al costat del seu pare, fan que s’endinsi en el coneixement dels processos d’elaboració.

1994

Antonio Mascaró i la seva filla inicien un procés de canvi d’imatge de tota la gamma de productes amb el dissenyador Salvatore Aducci que es va inspirar en els mascarons que decoren moltes cases de Barcelona per definir el nou símbol de l’empresa. Va ser l’artista olotí Lluís Hortalà qui va fer realitat física el nou emblema de Mascaró.

2007

Aquell any s’inauguren les tres noves naus d’elaboració i envelliment de destil·lats. Aquestes noves instal·lacions ens han permès desenvolupar nous productes com la London Dry Gin9 de Mascaró aprofitant el talent heretat dels nostres antecessors.

Montserrat Mascaró

Montserrat Mascaró, inspiració en la natura

Montserrat Mascaró, posa la casa a l’avantguarda del sector amb la inauguració l’any 2007 de tres noves naus d’elaboració i envelliment.

Actualment, lidera la transició de la nostra finca de “Mas Miquel” cap a una viticultura ecològica i sostenible.

Ha creat nous productes inspirats en la natura com ara els vermuts, on es barregen els seus coneixements en destil·lació i la seva passió per la vinya, la natura i el bosc.

El Vermut Siset,
caràcter mediterrani

Montserrat Mascaró ha unit els seus coneixements en enologia, la seva passió per la botànica i la seva experiència en l’art de la destil·lació per crear un vermut únic. En ell convergeixen el vi de Penedès, les plantes dels boscos mediterranis i les millors holandes de la nostra destil·leria.

Vermut Siset Caves Mascaró
0
    0
    Cistella
    La teva cistella és buidaTornar a la botiga