Caves i espirituosos artesanals

La familia de Mascaró

Dedicació i expertesa: el secret dels nostres caves i espirituosos artesanals

Des de fa tres generacions la nostra família es dedica a l’elaboració de caves i espirituosos singulars, creant així la marca Mascaró.

Les nostres caves i la destil·leria estan ubicades, des de 1946, a Vilafranca del Penedès, a 48 km al sud de Barcelona. És l’escenari perfecte per a l’elaboració dels nostres productes, ja que estan inspirats en el nostre entorn i elaborats seguint una tradició artesanal plena d’anys de saviesa.

Elaboradors artesanals

Treballem les matèries primeres amb una cura excepcional per obtenir productes únics i sorprenents.

La personalitat de cadascun dels nostres caves i espirituosos es basa en l’atenció als detalls i en la mínima intervenció al llarg de tot el procés d’elaboració i envelliment.

Per això, l’enòleg de la família mascaró controla tota l’elaboració, garantint així la màxima qualitat.

El nostre símbol

Un mascaró és un ornament arquitectònic, que s’ha utilitzat al llarg de la història per embellir els vaixells o enaltir els edificis, els ponts i les fonts, conferint a l’arquitectura un tret d’humanitat.

El nostre és un ésser fantàstic, meitat home i meitat lleó, obra de Lluís Hortalà, escultor nascut a Olot (Girona). L’animal suggereix força i sobirania i l’home representa la intel·ligència i la sensibilitat.

Celler de Mascaró, dedicació i expertesa.

El cava de guarda superior

Creiem que l’essència d’un producte es troba en el seu origen, i per això, els nostres caves s’elaboren exclusivament amb raïm collit a mà i procedent de les nostres vinyes ecològiques.

El procés de segona fermentació i criança en ampolla els proporciona l’estructura i la complexitat característiques dels caves Reserva i Gran Reserva.

Els nostres caves tenen una criança mínima de dos anys.

El terrer

La singularitat dels caves Mascaró és el terrer que marca la personalitat del raïm i, per tant, dels nostres vins.

Raïms ecològics

Tractem les vinyes sense pesticides ni fertilitzants sintètics, seguint pràctiques agrícoles que prioritzen la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Collita manual

La verema a Mascaró és manual i el trasllat al celler es realitza en caixes petites per preservar al màxim la qualitat del fruit.

Premsada del raïm sencer

Per elaborar els nostres caves premsem els raïms sencers a l’estil de la Xampanya. Aquest tipus de premsada permet evitar maceracions indesitjables i reservar només el veritable most flor.

Llarga criança dels caves

Les ampolles de cava descansen en la foscor de les nostres caves durant un període mínim de 24 mesos.
Només llavors considerem que els nostres caves poden ser anomenats de guarda superior.
Acròpolis a Grècia

La destil·leria

Els destil·lats de Mascaró són productes d’alta qualitat i amb una marcada personalitat.

Per a la seva elaboració, utilitzem la tècnica de la doble destil·lació. Tot el procés té lloc a la nostra pròpia destil·leria i naus d’envelliment, ubicades al cor del Penedès.

L’origen dels brandis de Mascaró són vins de proximitat amb poc grau i bona acidesa que elaborem amb professionalitat a través d’un llarg període de maduració en botes de roure francès.

Tot comença a la vinya

La terra i el clima s’entrellacen per donar vida al raïm. El terrer és l’essència que determina la qualitat i la personalitat del vi.

Elaboració pròpia dels vins de destil·lació

Elaborem amb cura vins dedicats a destil·lació deixant que s’expressin amb tota la seva naturalitat i sense afegir-hi sulfurós.

Mètode de la doble destil·lació

Fem servir alambins tradicionals de coure per a separar els líquids i seleccionar la part central, denominada cor, ideal per l’elaboració del brandi pels seus aromes i gust.

Envelliment en botes de roure francès

A través de la destil·lació obtenim el que s’anomena holandes de vi, un aiguardent de vi de menys de 70°. L’envelliment es fa en botes de roure francès on l’aiguardent madura i guanya en estructura i matisos.

El factor humà

La mà de l’expert és indispensable per realitzar els assemblatges de les diferents holandes envellides i crear un brandi amb una personalitat única.
0
    0
    Cistella
    La teva cistella és buidaTornar a la botiga