Des del 1946 la família MASCARÓ s’ha preocupat per controlar la qualitat dels seus productes durant tot el procés d’elaboració.
Aquest destil·lat anomenat “Marc” a Catalunya i “Orujo” a la resta de l’estat, s’elabora a partir de la destil·lació de la brisa o residu del premsat del raïm. En la pell del raïm s’hi troben concentrades les aromes pròpies de cada varietat, i mitjançant la destil·lació s’obté un aiguardent que guarda tota aquesta essència.
Aquest destil·lat envelleix en barriques de roure francès procedents de la regió del “Limousin” durant un mínim de 6 anys.
TAST
De color groc daurat pàl·lid amb reflexes verdosos, net i brillant.
Aroma intensa, amb matisos de fruita blanca, fons especia i de fruits secs.
En boca és sec i saborós, amb notes cremoses i un toc de fusta. El fons és d’un bon destil·lat amb un llarg i agradable final.
SERVEI
Entre 16 i 18ºC o amb gel
CONSUM
Es poden fer combinacions sorprenents amb postres elaborades amb fruits secs i xocolata. Excel·lent també amb rebosteria cremosa en general.
És un destil·lat ideal per la preparació de còctels.
El marc és un aiguardent que obtenim destil·lant la brisa del raïm de les nostres finques, és a dir, aquelles parts sòlides de la verema que no s’aprofiten en l’elaboració del vi o cava. Es tracta de la rapa, la pell, el pinyol i la polpa del raïm que resta de la primera maceració i fermentació del raïm.
La maceració, la destil·lació i l’envelliment són processos en els quals busquem la màxima expressió i harmonia en el nostre Marc, que ha envellit durant 6 anys en barriques de roure Limousin a la nostra destil·leria, ubicada a Vilafranca del Penedès, una de les poques destil·leries víniques existents a Catalunya.
El procés d’envelliment, supervisat per un enòleg de la família Mascaró, ens permet obtenir una graduació òptima en la qual s’expressi la complexitat aromàtica del Marc.
Es pot consumir amb un glaçó de gel.
Recomanem gaudir del Marc amb moderació.
Acompanyar la rebosteria cremosa en general.
La prearació de còctels.